UCU-BM-SL-02

UCU-BM-RP-01-rood

Stress en Succes

IMG 7523paintUCU-BM-art-03

Hoe gaat het met mij? Geel-Groen-Oranje-Rood

Je vraagt altijd aan anderen hoe het met ze gaat, maar hoe gaat het eigenlijk met jouzelf? Hoe het met jou gaat bepaalt je belastbaarheid. Gaat het goed met jou dan kun je meer aan dan als het niet zo goed met je gaat. Alleen vergeten wij daar rekening mee te houden. Het hoofd wil van alles en het lijf doet wat er gedaan moet worden. Ook als dat teveel vraagt. En als je dat maar lang genoeg volhoudt raak je vanzelf burn-out, je gaat over je grenzen.

 

Lees meer...

goudsbloempje StressEnSuccesUCU-BM-art-03

Maak je niet druk!

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat is zo’n wetmatigheid van het leven. Dat geldt privé maar natuurlijk ook op je werk. De kunst is om met die tegenslagen om te gaan op een manier die ook zinvol is.

 

Lees meer...

ballon StressEnSuccesUCU-BM-art-03

Social Media: uitputtend en afleidend

Er is al veel over gezegd, maar toch wil ik er een blog aan wijden, Social Media. We hebben gewoon niet in de gaten dat het kijken op je telefoon energie kost. De continue stroom aan input put je uit. Je loopt leeg op je telefoon. Je denkt dat het ontspannen is, even een momentje voor jezelf, maar dat is het niet. Je houdt jouw hersenen de hele tijd bezig terwijl ze rust nodig hebben om te archiveren en verbinden.

 

Lees meer...