UCU-BM-SL-02

Relatie

dennentak RelatieUCU-BM-art-05

De BV draaiende houden…

Het leven raast voorbij. Elke morgen staat er weer een nieuwe dag klaar vol met activiteiten die er weer “doorgeramd” moeten worden. Ontbijten en boterhammen smeren, vaatwasser uitpakken, tassen die ingepakt moeten worden, kinderen op tijd de deur uit voor school, klaarmaken voor coachees, gesprekken voeren, uitwerken, kids weer thuis, iets lekkers erin en luisteren hoe het was, tandartsafspraken, kids op tijd klaar voor de sport, stimuleren om huiswerk te maken, eten koken, eten, keuken opruimen, ontbijt klaarzetten, kids naar bed brengen, uitpuffen op de bank met een serie, vaatwasser inruimen en naar bed en tring….daar gaat de wekker voor de volgende dag…..Help!

 

Lees meer...

bladtwickel RelatieUCU-BM-art-05

Kritische of liefdevolle blik?

Als je een relatie met iemand aangaat heb je vaak een beeld van die persoon. Dat beeld hoeft niet overeen te komen met de werkelijkheid, het is iets wat jij gevormd hebt op basis van jouw ervaringen in deze wereld. Vervolgens leer je iemand beter kennen en blijkt dat de werkelijkheid en het plaatje niet overeenkomen. Dit zorgt voor frustratie, en je gaat proberen de ander te veranderen, zodat hij wel in jouw plaatje past. En ook dat blijkt niet te werken, zodat er nog meer frustraties bijkomen.

 

Lees meer...

kerstboom RelatieUCU-BM-art-05

Kerst: stress of verbinding?

De kerstdagen kunnen veel stress opleveren. De aandacht verdelen over ouders en schoonouders. Met een beetje pech wonen ze niet meer in hetzelfde huis en zul je je in nog meer bochten moeten wringen om iedereen te zien en “tevreden te stellen”. En dan zit je bij elkaar, vaak voor langere tijd dan wat je normaal samen doorbrengt. Is het dan nog wel zo gezellig? Of heerst er de nodige onderlinge spanning….

 

Lees meer...