UCU-BM-SL-02

UCU-BM-RP-01-geel

Ontspannen

gelepaddestoel OntspannenUCU-BM-art-04

Speel! Maak het leven luchtig!

Elke dag heeft zo zijn moetjes. Taken die je op die dag af moet werken. Het is handig om die op te schrijven, dan heb je meteen een dagplanning. En dat geeft een doel, focus en de kans dat je de taak afwerkt is ook groter als je hem hebt opgeschreven. Hij blijft in beeld zo te zeggen. Maar alleen maar moetjes afvinken is wel heel nuttig, maar het maakt niet gelukkig. Er mogen ook dingen op je dagplanning staan die het leven leuker maken, die je erop zet alleen voor jou. Gewoon omdat je zin hebt om dat te doen.

 

Lees meer...

Boterbloem OntspannenUCU-BM-art-04

Neem je tijd…..

Het is vakantie! Wat een feest! Eindelijk uit het dagelijkse ritme en veel vrije tijd! Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, heeft ook elk voordeel zijn nadeel. En dat is dat de tijd die je normaal voor jezelf hebt, dat je even alleen bent omdat je aan het werk bent of omdat je thuis bent en iedereen is van huis, er nu bijna niet is. Je bent of allemaal samen thuis, of je bent samen op pad. Heel gezellig en verbindend, maar….

 

Lees meer...

Krokusje OntspannenUCU-BM-art-04

Ontspannen voor vrouwen

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat vrouwen meer moeite hebben om zich te ontspannen dan mannen. ‘Emotion work’gaat ten koste van ontspanning, stond er in de krant deze week. Vrouwen zijn meer bezig met de kinderen, het huishouden maar ook met het organiseren van dingen voor het gezin, of het onderhouden van de sociale contacten of het zorgen voor de ouders. Dit zorgt voor een opgejaagd gevoel. Het gevoel dat je altijd tijd tekort komt en het nooit goed kunt doen. Extra belangrijk dus om goed in beeld te hebben waar jij als vrouw van tot rust komt. Wat jijzelf nodig hebt.

 

Lees meer...