UCU-BM-SL-02

orchidee-InnerlijkeVrede

Innerlijke Vrede

ugchelen InnerlijkeVredeUCU-BM-art-08

Be Happy!

Laatst was er een lezing over geluk bij mij in de buurt. Hij werd gegeven door een wetenschapster, die al jaren bezig was om geluk te onderzoeken. Er kwamen een heleboel grafieken voorbij en dat was waarschijnlijk erg interessant voor de wetenschapster maar niet voor mij. Wat blijkt; 40% van jouw aanleg voor geluk is genetisch bepaald. Daar heb je dus weinig of geen invloed op. De rest, 60%, lag aan je persoonlijke omstandigheden. Helaas geen leidraad "Hoe vind ik geluk, of hoe word ik gelukkig." Ze had op het eind wel 3 tips:

 

Lees meer...

Hortensiagroot InnerlijkeVredeUCU-BM-art-08

Hoop vs confrontatie


Ik kreeg een vraag om een blog te schrijven over dit onderwerp, met als verdere uitleg: “Wat zeg je tegen een dierbaar iemand die in een moeilijke situatie zit.”
Het eerste wat in mij opkomt is:”Troostende woorden.” Je kunt leed niet echt verzachten met woorden maar je kunt er wel voor iemand zijn. Steunen in een moeilijke tijd. Een knuffel, een aanraking, samen huilen. Maar...

 

 

Lees meer...

bloesemwit InnerlijkeVredeUCU-BM-art-08

Mindfulness: Stil en alert


Ik probeer meer stilte in mijn dagen te brengen. Niet een hele stiltedag, dat is nog iets teveel van het goede maar stil zijn om terug bij mezelf te komen. Stil zijn om mijn gedachten tot rust te brengen. Om ruimte te maken voor mezelf.

 

Lees meer...